Kilpailukutsu

Vierumäen monipuoliset maastot ja urheilulliset puitteet mahdollistavat unohtumattoman seikkailun. Etsi joukkuetoveri ja tulkaa kokemaan mieleenpainuva ulkoiluelämys yhdessä. Tervetuloa!

Kilpailu

Vierumäki Adventure 2017

Kilpailupäivämäärä

20.5.2017

Kestot

Kilpasarjat 4 - 6 h, kuntosarja 3 – 5 h

Lajit

Juoksu, pyöräily, vesistö, quest-tehtävä/-t, köysitehtävä

Sarjat

Kilpa M, kilpa N, kilpa SEKA ja kuntosarja

Kilpailukeskus

Vierumäen urheiluopisto ja sen lähiympäristö.

Osoitteella Kaskelantie 10 (19120 Heinola) löytää pysäköintialueelle. 

Kisakeskuksen aluekartta julkistetaan noin viikko ennen kilpailua.

Majoitus

Vierumäki Adventuren edulliset majoitusvaihtoehdot löytyvät täältä

Aikataulu

09:00    Materiaalinjako alkaa

10:00    Tehtävärastin (quest) esittely ja ohjeistus 

10:45    Joukkueiden puhuttelu ja mahdolliset lisäohjeet

11:00    Lähtö (kaikki sarjat)

14:00    Kuntosarjan kärki maalissa

14:30 - 15:00    Kilpasarjojen kärki maalissa

18:00    Viimeiset maalissa

Kilpailun kulun osalta aikataulu on viitteellinen. Materiaalinjako ja lähtö tapahtuvat aikataulun mukaisesti. 

Kilpailunkulku

Kilpailu käydään joukkueina (2hlö). Ajanotto alkaa lähdöstä. Joukkueiden tulee edetä kilpailureitti läpi järjestäjän antaman reittikirjan ohjeiden mukaisesti. Joukkueet käyttävät koko matkan ajan suunnistus- tai maastokarttoja reitillä etenemiseen. Leimaaminen rasteilla tapahtuu elektronisella EMIT- leimausjärjestelmällä. Nopeimmin reitin edennyt joukkue voittaa. Kilpasarjojen voittajajoukkueiden tavoiteaika on noin 4,5 h. Kuntosarjan voittajajoukkueen tavoiteaika on noin 3 h.

Sääntöjen rikkominen tai pakollisten varusteiden puuttuminen aiheuttaa joukkueelle aikasakon, joka tullaan lisäämään joukkueen loppuaikaan (katso säännöt).

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen alkaa 1.4.2017. Kilpailuun pääset ilmoittautumaan näillä sivuilla sähköisen lomakkeen kautta. Kaikkiin sarjoihin otetaan max. 50 joukkuetta.

Osallistumismaksut

Kilpailun osallistumismaksu on 140 e/joukkue 14.5.2017 mennessä. Tämän jälkeen osallistumismaksu on 170 e/ joukkue, ilmoittautuminen sulkeutuu 17.5.2017.  Osanottomaksu suoritetaan järjestäjän tilille FI19 1264 5000 025542 Nordea. Maksu määräytyy maksupäivän mukaan.

 • Merkitse maksun saajaksi: Vierumäki Adventure 2017 
 • Viestikenttään: joukkueen nimi ja sarja
 • Joukkueen osallistuminen kilpailuun on vahvistettu vasta maksusuorituksen jälkeen  

Liikuntasetelien käyttö: Osallistumismaksun suorittamiseen voi myös käyttää Smartumin liikuntaseteleitä. Liikuntasetelien edut ovat henkilökohtaisia, joten esimerkiksi toinen joukkueen jäsenistä voi maksaa seteleillä ja toinen rahalla. Mikäli seteleitä käytetään osallistumismaksun suorittamiseen, ne tulee lähettää allekirjoitettuna järjestäjille viimeistään 17.5.2016 mennessä. Lähetysosoite: Multievent Oy, Paaranpolku 1, 12700 Loppi.

Maksamiseen voi käyttää myös Smartum tiliä.

Verottajan tuoreen päätöksen mukaisesti voit maksaa liikuntavälineen (maastopyörän, karttatelineen) vuokran myös liikuntaseteleillä.

Maksu sisältää

 • Laadukkaat kilpailumateriaalit (kartat, reittikirja ja muut mahdolliset ohjeet)
 • GPS-seuranta
 • Ajanotto ja tulospalvelu
 • Vesistökaluston
 • Quest-tehtävä materiaaleineen
 • Ruokailun kilpailun jälkeen (ei keitto ruokailu)
 • Peseytymismahdollisuuden Vierumäen uimahallissa
 • Kilpailujärjestelyt
 • Palkinnot kilpasarjojen parhaille ja arvontapalkinto kuntosarjalaisille

Vakuutukset

Kilpailijat kilpailevat omalla vastuulla/omilla vakuutuksilla.

Pukeutuminen ja peseytyminen:

Kilpailijoilla on ennen kilpailua käytössä urheiluhallin pukutilat ja kilpailun jälkeen uimahallin palvelut pukeutumista ja peseytymistä varten.

Pakolliset varusteet (joukkue):

2 x pyörä

2 x pyöräilykypärä

1 x kompassi

1 x reppu/vast. (GPS-laitetta varten minimissään) 

1 x EMIT leimauskortti*

1 x puhelin vedenpitävästi pakattu

1 x EA pakkaus (ensiside, urheiluteippi 5cm x 1m ja laastaria 2kpl)

1 x tussikynä (vedenpitävä)

 * Mahdollisuus vuokrata järjestäjältä (6€), kadonneen emit:n korvaus 80 €

 Suositeltavia varusteita:

Juomankantolaite/juomapulloja, juomapussi, vaihtovaatetta, pyörän karttateline, vararenkaita + pyörän korjausvälineet, lisäenergiaa ja kartan päällystys välineet

Melontakalusto

Mikäli kilpailu sisältää melonnan on melontakalustona järjestäjien tarjoama "inkkarikanootti". Melonnan lähtöpaikalla on lisäksi järjestäjän tarjoamat pelastusliivit ja melat. Melonnassa saa käyttää omia pelastusliivejä ja meloja, jotka kilpailijoiden tulee itse toimittaa melonnan lähtöpaikalle. Melonnan lähtöpaikka selviää jaettavasta kilpailumateriaalista ja kilpailukeskuksesta sinne on matkaa alle 15 km.

Peruutusehdot

Joukkueet vastaavat sairaustapauksissa itse varamiesten/naisten hankinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta peruutustapauksissa. Maksu voidaan palauttaa vain järjestäjän toiminnasta johtuvista syistä.

Muuta

 • Alle 18-vuotiailla kilpailuun osallistuvilla tulee olla vanhempien kirjallinen suostumus. Kilpailusta tiedottaminen tapahtuu facebookissa ja näillä sivuilla.
 • Vierumäeltä voi vuokrata Meridan maastopyöriä hintaan 20€/päivä, varaukset Caddiemasterilta Vierumäkihallilla etukäteen numerosta: 010 5777 031
 • Järjestäjän kautta voi vuokrata myös karttatelineitä pyöriin. Telinevuokra 20 €/kpl

Järjestäjät

Multievent Team

Tatu ja Arttu Pulkkinen

Kysymykset ja tiedustelut

Ota yhteyttä 


Säännöt

Joukkueen jäsenten välinen etäisyys ei saa ylittää 50 m etenemisen aikana, ellei reittikirjassa toisin mainita. Joukkueen toisen jäsenen tulee leimata rasti ja toisen jäsenen on myös käytävä rastilla. Reitti tulee kiertää reittikirjassa määritellyllä tavalla ja rastit tulee leimata reittikirjan määrittämässä järjestyksessä. Elektroninen leimausjärjestelmä näyttää, jos rastit on leimattu väärässä järjestyksessä.

Kilpailijat hyväksyvät tapahtumassa otettavien kuvien ja videomateriaalin käyttämisen tapahtuman viestinnässä.

Ajanotto

Kilpailussa käytetään elektronista EMIT-leimauksen tarkistus- ja ajanottojärjestelmää. Järjestäjä ei vastaa, jos EMIT kortti ei toimi ja näin ollen tulos on virheellinen. Tämä koskee myös vuokrakortteja. Jokainen joukkue on itse vastuussa, että EMIT-kortti nollataan ennen lähtöä. Kilpailuaika alkaa lähdössä ja se päättyy joukkueen leimatessa maalileiman maaliviivalla. Joukkue joka jättää ensimmäisenä rastin väliin, ei voi nousta myöhemmin rastin väliin jättäneen edelle, vaikka loppuaika sakkojen jälkeen niin oikeuttaisikin.

Sakot

Jokaisesta leimaamatta jääneestä rastista saa 1 h aikasakon, aika lisätään joukkueen loppuaikaan. Lisäksi yli 30 minuutin ylitys maksimiaikaan aiheuttaa hylkäyksen. Mikäli joukkueelta puuttuu pakollinen varuste, joukkue saa 1 h sakkoa/varuste.

Melontakalusto

Osallistumismaksu sisältää "inkkarikanootin", 2 x pelastusliivi ja 2 x mela. Joukkue voi käyttää omia pelastusliivejä ja meloja.

Vakuutus ja vastuu

Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjien toimesta, vaan kilpailija vastaa omasta vakuutusturvastaan. Kilpailijat kilpailevat omalla vastuullaan.

 

Yhteistyössä