Suosituimpia tuotteitamme on erilaiset toimintaradat. Toimintaratojen kesto on sisällöstä riippuvainen. Laadimme aina yhteistyössä tilaajan kanssa rakentamaan tilaisuuteen sopivan kokonaisuuden, joka ei jätä yhtäkään osallistujaa kylmäksi. Ratojen sisällöllä pyrimme saavuttamaan osallistujille onnistumisen tunteen. Osallistujat haluaisimme jakaa 8 – 10 hengen ryhmiin. Pienillä ryhmillä pystymme takaamaan kaikille riittävästi toimintaa. Ohjaajia tilaisuudessa on yhtä monta kuin ryhmiäkin.

Tehtävät kestävät ajallisesti pääsääntöisesti 10 – 15 minuuttia, yhden tunnin aikana ryhmä ehtii tekemään n. 4 tehtävää. Köysitoiminnallisissa tehtävissä aikaa ei ole määritetty koska siinä ei voi toimia pakolla eikä kiireellä.

Toimintaradat on suunniteltu ryhmille, jotka haluavat leikkimielistä kisailua ja hauskaa yhdessä tekemistä. Voimme suunnitella yhdessä rasteista myös jonkin sovelluksen.

Ryhmärata

Ryhmärata koostuu 4-6 ryhmätehtävärastista. Tehtävät perustuvat ongelmanratkaisuun ja ryhmätyöskentelyyn. Tämä rata sopii kaikille. Soveltuu hyvin koulutuspäivän yhteyteen. Rastit esim: Juomanlaskija, Rengasongelma, Teltan pystytys, Nevanylitys, Pulmanurkka

Elämysrata

Elämysrata koostuu 4-6 rastista, joissa on tarkoituksena kokea uutta, vaikka leikkimielisesti kisaillen. Rastit vaativat, tarkkuutta, fyysistä pinnistystä ja hyvää kommunikointia. Rastit esim: Jousiammunta, Pulmanurkka, Tapparakirveen heitto, Sokean ohjaus mönkijällä, Tarkkuusammunta värikuula-aseella

Tarkuusrata

Tarkkuusrata on tarkoitettu niille, jotka haluavat kokeilla erilaisia tarkkuuttaan erilaisilla välineillä. Rata on ensisijaisesti henkilökohtaisia taitoja vaativa mutta riittävän monipuolinen että jokainen kokisi onnistumisia . Radalla on 8 rastia: Tapparakirveen ja veitsen heitto, puhallusputkiammunta, ilmakiväärillä tarkkuusammunta, tikanheitto, käsikranaatin tarkkuusheitto, jousiammunta, värikuula-aseella tarkkuusammunta.

Esimerkkipaketti

Kesto: n. 2,5 tuntia

Ohjelma:

  1. Tilaisuuden aloitus
  2. jako ryhmiin ja agenda
  3. Yhteinen aloitus tehtävä esim nevan ylitys ( tunnelman kohottaja )
  4. Ryhmät suorittavat 3 tehtävää
  5. Nuotiokahvit kera lisukkeen
  6. Ryhmät suorittavat 3 tehtävää
  7. Tulosten ilmoittaminen, ohjaajien huomiot ns parhaat palat tehtävistä

 

Paketien hinta: Perusmaksu 275 € + alkaen 25 – 45 €/henkilö (sis. alv 10%).  

Paketti toteutettavissa: 10-50 henkilölle, Ryhmärata on mahdollinen ympäri vuoden. HUOM. seikkailurata on toteutettavissa huhti – lokakuussa  6-20 henkilölle.Suuremmat ryhmät eri sopimuksen mukaisesti.

Rajoitukset:  Sää varaus. Päihteiden vaikutuksen alaisena osallistuminen kielletty. Toimintakunto tarkistetaan ennen ohjelmaan osallistumista.

Varustus: Asiakkaalla olisi hyvä olla sään mukainen ulkoiluvarustus ja hyvät ulkoiluun sopivat kengät.

Toiminnaliset tehtävät

Toiminnallisten rastien hintaan vaikuttaa kuinka monta ohjaajaa tilaisuuden läpiviemiseksi tarvitaan. Laskemme ja räätälöimme aina jokaiseen tilaisuuteen juuri Teidän tarpeisiinne sopivan ohjelman ja rakennamme teidän osallistujien määrän mukaisesti kilpailukykyisen tarjouksen Teille.

Rastien vaihtoehtoisina aiheina ovat seuraavat:

Jousiammunta

Ammutaan vastavarsijousella. Ammunnassa ohjaaja kertoo perusteet jonka jälkeen jokainen ampuja saa ampua kohdistusnuolen lisäksi 3 – 5 kilpanuolta joista otetaan tulos.

Tarkkuusammunta paikallaan olevaan maalin

Ammutaan värikuula-aseella tai ilmakiväärillä tarkkuutta paikallaan olevaan maaliin. Maalit eri kokoisia ja eri arvoisia. Ryhmälle yhteispisteet.

Tapparakirveen ja veitsen heitto

Tapparakirveen ja veitsen tarkkuusheitto pölliin. Jokainen saa yhden koeheiton ja kolme kilpa heittoa. Yhteistulos. Tarvittaessa rasti toteutetaan vain elämyksellisenä ja pisteitä ei lasketa.

Mönkijällä sokean ohjaaminen

Puolet ryhmän jäsenistä toimii ajajana ja puolet oppaina. Ajajalla on silmät peitettynä ja hän ajaa oppaan ohjeiden mukaan merkittyä rataa pitkin. Ajamisesta otetaan aika ja radalla pisteitä joista voi saada sakkoa.

Juomanlaskija

Metallikehyksen sisällä olevaa pulloa ohjaillaan naruilla. Neljä ohjaajaa ja kaksi jotka opastaa. Pullosta neste kaadetaan koskematta pulloon kahteen erilliseen mukiin.

Nevan ylitys

Ylitetään kuvitteellinen neva käyttäen puista kantta ( 1 m ) sekä pylväitä ( 10 cm ) . Jalka tai käsi ei saa koskettaa maata ja koko ryhmä on sillalla saman aikaisesti toiminnasta otetaan aikaa. Tämä tehtävä on erinomainen tilaisuuden aloitustehtävänä tunnelman kohtattajaksi.

Reikäjuusto

Reikäisellä levyllä ohjataan palloa alareunasta yläreunaan ilman että pallo pääsee välillä tippumaan. Ohjaamisessa käytetään kahta narua joten ryhmälle kolme suoritusta.Yksi suoritus kun on saatu pallo ylös asti.  Toiminnosta otetaan aikaa.

Rengasongelma

Suuresta seikkailusta tuttu. Toiminnassa ryhmällä on käytössään kolme pylvästä. Yhdessä pylväässä on viisi eri kokoista rengasta. Ryhmän tehtävänä on siirtää renkaat samaan muotoon ( isoin alla ) vastakkaiseen pylvääseen ja missään vaiheessa ei saa kuljettaa yhtä rengasta enempää ja isompi ei saa olla pienemmän päällä. Toiminnosta mitataan aikaa.

Vaijerikävely

Vaijeri on noin 4 m korkeudessa. Ryhmästä kaksi kävelee ja neljä on tukijoina. Vaijeri kävelijää tuetaan maasta pitkillä seipäillä. Toiminnosta mitataan aikaa, ajan otto alkaa kun kävelijä lähtee kiipeämään puuhun ja päättyy kun koskettaa vastapuolella olevaa puuta.

Hands free pilkki

Loppilainen keksintö jossa pilkitään helmiä akvaariosta. Pilkki on kiinnitetty lippalakin lippaan. Onkeen ei saa koskea käsin vaan sitä ohjataan pään liikkeillä. Toiminnosta otetaan aikaa.

Tandemkävely

Ryhmän jäsenten jalat sidotaan toisistaan kiinni nilkan korkeudelta. Ryhmä etenee radan jolla joitakin esteitä ( yli, ali ) ja ryhmän suorituksesta otetaan aikaa. Team Work.

Ensiapurasti

Rastilla kuvataan yksi potilaaksi jolla on sääri murtuma sekä valtimo vuoto ranteessa. Ryhmän tehtävänä on sitoa vuoto oikein, tilapäis lastoittaa jalka sekä rakentaa paarit ja kantaa potilasta noin 300 m lenkki ( raskas ). Ryhmän toiminnosta arvostellaan sidos ja lastoitus ja mitataan aika kantamisen ajalta.

Käsikranaatin tarkkuusheitto

Heitetään puusta sorvattuja varsikäsikranaateilla tarkkuutta eri heittoasennoista. Asennot: seisten, polvelta ja makuulta. Ryhmän tarkkuus tuo pisteitä.  

Pommin purku

Pommin purussa on pommeja 4 kpl joiden etäisyys toisistaan on 15 – 40 m. Pommeja kuvaa 15 cm halkaisijaltaan olevat tukit jotka on asetettu maahan pystyyn. Ryhmän tehtävänä on purkulaitetta ( auton rengas + narut ) hyväksi käyttäen purkaa pommit pujottamalla laite pommin läpi ylhäältä maahan.

Kapteeni käskee

Ryhmästä valitaan kapteeni jonka tehtävänä on ohjata ryhmänsä läpi esteitä vilisevän radan. Helppoahan tuo olisi jos ryhmän jäsenet vain näkisivät jotain. Muu ryhmä on silmät sidottuna kapteenin armoilla.

Jumarointi

kahden puun väliin on asennettu turva vaijeri noin 10 m korkeuteen. Vaijerista roikkuu neljä köyttä joita pitkin ryhmän kaksi jäsentä voi saman aikaisesti kiivetä nousukahvoja hyväksi käyttäen.

Sotilasteltan pystyttäminen

Ryhmä tehtävien aatelia. Ryhmän tehtävänä on mahdollisimman nopeasti pystyttää ½ joukkueteltta ja mennä sinne sisälle. Tämä suurimmalle osalle miehistä tuttu tuskainen ähertäminen pimeässä vaatii ryhmältä todellista yhteishenkeä hyvään lopputulokseen pääsemiseksi.

Pulmanurkka

Pulmanurkassa on ongelmallisia tehtäviä. Nurkka aloitetaan muistilaatikolla jota ryhmä saa tuijottaa 10 sekuntia. Tämän jälkeen ryhmän tehtävänä on koota ”sokea palapeli” mahdollisimman nopeasti. Palapelin jälkeen virkistetään hieman aivoja ja ratkaistaan tulitikku pulmista tuttu poro – ongelma. Poron jälkeen on vielä vuorossa sähköpaimen jossa ryhmän tehtävänä on päästä aitauksesta toisiaan auttaen pois ilman kosketuksia sähköpaimeneen. Viimeisenä sitten laitetaankin muisti laatikon palikat oikeisiin koloihinsa.

Sanapeli

Sanapelissä on ryhmän tehtävänä muodostaa pyydetyt sanat kuutioissa olevilla kirjaimilla. Kuutiot on kiinnitetty samaan akseliin   joka on asennettu n. 1 m korkuiseen telineeseen. Tässä tehtävässä tarvitaan ajatusta sekä nopeutta.

Sähköpaimen

Sähköpaimen on ryhmätehtävä parhaimmillaan. Ryhmä on sijoitettu   aitauksen sisään, aitauksen korkeus on noin 1,2 m ja ryhmän tehtävänä on poistua aitauksesta koskematta aitauksen ”naruun”. Tässä jos missä tehtävässä on ryhmän jäsenten autettava toisiaan.

Puhallusputki ammunta

Puhallusputkella ammutaan puhaltamalla pieni teräsnuolia maalitauluun. Suu kappale desinfioidaan jokaisen käyttäjän jälkeen. Tässä vähäisiä voimia tarvitsevassa lajissa tarkkuus ja taito tulee kunniaan.

Tikan heitto

Perinteinen ajanvietto peli on mukava välipala toimintaradalla. Piippotaulu tikkoineen on osa kansallishistoriaamme ja silti siitä on aivan liian kauan kun olet viimeksi heittänyt tikkaa.

Ilmakiväärillä tarkkuusammunta

Käytössämme on laadukas ilmakivääri. Tarkkuusammunnassa maaleina voi olla rengastaulu tai sitten kaatuvat maalit. Tällä aseella voi ampua meistä jokainen ja saada onnistumisia vaikka ei aikaisempaa kokemusta aseista olisikaan.

Tukkiongelma

Tukkiongelma ??? mikä se sellainen ongelma kun tarvitsee laittaa kahdeksan kappaletta tukkeja laatikkoon. Tukit vaan tulee saada samalle tasolle kuin laatikon reunat ja vain yksi ratkaisu on olemassa.

Retkisuunnistus

Retkisuunnistus on lyhyt suunnistus tehtävä, jossa ryhmät suunnistavat yhdessä. Rastien etäisyys on noin 100 – 300m ja rasteilla on kysymys- tai tunnistus tehtäviä.

Fribee tarkkuusheitto

Liitokiekon tarkkuusheitto verkkomaaliin eri etäisyyksiltä tai asiakkaan toiveiden mukaan

 

Jokainen tilaisuus on uniikki ja ne räätälöidään asiakkaan tarpeita vastaaviksi.

 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous.

Tarjouksien peruutus, toimitus ja maksuehdot.